Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 21 to 22 of 22

Thread: stuck in d mode. ..... help

  1. #21
    Senior Member spamer80's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Saint-Petersburg, Russia
    Posts
    270

    Default

    Quote Originally Posted by tounsy View Post
    hello I had the same problem as you but sorry if my english is bad, I'm french and I translate my word with internet
    impossible for me to leave the D mode
    I thought immediately of a problem of sensor and after my researches I changed three pieces the least expensive
    here are the 3 pieces:
    number 20 :
    https://www.partzilla.com/product/honda/37240-P13-013
    number 22
    https://www.partzilla.com/product/honda/38400-MEH-003
    number 23
    https://www.partzilla.com/product/honda/38500-MEH-003



    since that day I have no problem
    I have already done 10,000kms since the change
    after I do not say it's THE solution but for me it has solved the problem
    very simple to change and not very expensive, just a screw to dismount and shoot on the sensor
    Good to hear, but the lock-up solenoid valve (#23) has no connection to N/D mechanism. It`s only starting to work after 85 km/h in D and 115km/h in S mode. The "bump" we`re feeling when cruising around this speed is the activated lock-up solenoid. That`s all
    Anyway, if you have problem with N -> D or D -> N, you sould wait a little and the bike will show you the blinking "_" error code.
    It will be 45 (neutral oil pressure sensor) or 14 (N/D solenoid valve lock). No known exceptions
    Last edited by spamer80; 02-25-2018 at 02:29 AM.

  2. #22
    Junior Member JOHNVOLT's Avatar
    Join Date
    Jan 2018
    Location
    GREECE
    Posts
    2

    Smile change Right switch

    Quote Originally Posted by JOHNVOLT View Post
    I own DN 01 Almost a year now...im doing some ''tricks'' i ve learn all this time when the dn stucks on D mode....try one off the following one at a time , cause is not always for the same reason when it does this problem....a) shake the bike a bit for the htf pistons to be in the right place inside b) have press on ingition button when you turn on the key c) take off the battery poles for 15mins D) charge your battery so that the ecu has enough power to make a full check when u turn on the key....when i try one of the above i always have a positive result and i always start the bike...remember always to turn the mode to ''N'' before u turn off the bike
    Updated solution for starting problems
    Finally i had to replace the right swinch with a new one due to moisture problem in the D-N selector total cost 250 euros .... plus the sensor on the stand which i disable it to avoid replace it,also....
    now the bike is fine and no more starting problems even after wash or any heavy rain
    Last edited by JOHNVOLT; 05-09-2018 at 07:30 AM.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •